català  |  castellano  |  english  |  français  
AccésÀreaPrivada
Mercat del Ram

Esteu a: Inici, Fires i mercats, Mercat del Ram

abril 2017
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Du
         
1
2
3
4
5
6
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
             

EDICIÓ 2016
El 18, 19 i 20 de març de 2016 la ciutat de Vic tindrà la seva cita anual amb el Mercat del Ram, un punt de trobada pel sector agropecuari i una gran festa per a la ciutadania. Exhibicions ramaderes, productes agrícoles, activitats lúdiques, esportives, culturals i comercials, exhibicions i concursos eqüestres o l'espai terra i cuina.

Jornades tècniques, una aposta pel coneixement
De dimarts a dissabte, diferents entitats i institucions organitzen conferències sobre qüestions d'interès per professionals.

Els cavalls, protagonistes a la zona esportiva
Les exhibicions eqüestres són un dels atractius que ha guanyat més força en els últims anys. La zona esportiva acull demostracions, repartides en dues pistes, concursos de doma clàssica, carrusels, salts d'obstacles, Horseball, entre les activitats que es poden veure el dissabte i diumenge. Enguany celebrarem el primer Raid de Promoció Mercat del Ram, on està previst que hi participin més de 150 genets.

Lactium, la fira del formatge artesà torna a la Plaça dels Màrtirs
Lactium, la Fira del Formatge Artesà, arriba a la seva 8a edició amb més de 40 parades de formatges i derivats lactics. Al costat de les parades s'hi fan tastos guiats, maridatges i també activitats relacionades amb aquests productes, com ara tallers per aprendre a fer pastissos de formatges. Torna també una nova edició del Concurs de Formatges Lactium i, com ja és habitual en els últims anys, el Sopar Lactium al Temple, que enguany serà el dijous dia 17 al Temple Romà de Vic.
Més informació +

Altres mostres i activitats lúdiques
El Mercat del Ram és, també, una gran festa ciutadana. A banda de les mostres esmentades, cal destacar la de Turisme, la de maquinària agrícola, la d'horticultura, jardineria i energies renovables o la d'automòbils. La ciutat s'omple d'ofertes lúdiques que complementen la vessant comercial com un concurs de globus aerostàtics, exhibicions castelleres i diverses competicions esportives.

Espai Terra i Cuina amb productes de proximitat al vostre abast
Aquest any seguim impulsant la mostra agroalimentària, que canvia de nom i passa dir-se Espai Terra i Cuina, amb la participació de 40 expositors que oferiran productes com vins, verdures, embotits, carns fresques, olis, pastisseria o pa i bolets, entre d'altres. Hi haurà també una oferta de tapes que els visitants podran adquirir directament a cada estand i una zona de cuina de la mà del cuiner David Sanglas, on s'hi farà una calçotada, un esmorzar de cap i pota, una xatonada i una arrossada.

Nit de Rams 2016
El dissabte 19, es celebrarà per segon any consecutiu la Nit de Rams a l'Orfeó. Es tracta d'un sopar amb productes osonencs, de la mà d'Osona Terra, amb diverses activitats. L'aforament és limitat i per poder comprar un tiquet, ho heu de sol·licitar per escrit al correu electrònic a fires@vic.cat

La casa de pagès, orígen dels aliments: un nou espai per conèixer el dia a dia de les masies
A l'interior del Recinte firal, una zona dedicada a mostrar l'origen i el present de les cases de pagès. S'hi podrà veure maquinària, productes, fotografies i gràfiques dels processos del cereal, el porc i la vaca. També hi haurà porcs, vedelles, xais, cabres i gallines. En aquest espai s'hi faran tallers experimentals per nens amb 4 temàtiques diferents:
EL CAMP: Conreu de blat. Conèixer les varietats de cereals i procés de creixement.
EL MOLÍ: Producció de farina integral i refinada. El procés per obtenir farina.
EL PINSO: Importància i composició de l'alimentació del porc.
EL PORC: Les parts que ens mengem, distingint parts nobles i elaborats.Edició

Orígens medievals

Periodicitat

Anual


Àmbit

Estatal


Horari

Divendres de 17'00h a 20'00h; dissabte i diumenge de 10'00h a 20'00h

Dates

7, 8 i 9 abril 2017


Lloc de celebració

Recinte Firal el Sucre
Edifici el Sucre
Plaça Major
Rambles del Passeig i del Carme
Plaça dels Màrtirs
Parc de l'Horta Nova
Avinguda Mossèn Gudiol
Avinguda Països Catalans
Rambla Josep Tarradellas
Aparcament de sorra del Sucre
Zona Esportiva


Sectors

Ramaderia
Agricultura
Maquinària agrícola
Vehicles industrials
Horticultura
Jardineria
Energies renovables
Alimentació
Automoció
Turisme
Institucions


E-mail / Web
fires@vic.cat
http://www.vicfires.cat

Organitza

Ajuntament de Vic - Fires i Mercats
Mercat del Ram