català  |  castellano  |  english  |  français  
Mercat Medieval Vic

Esteu a: Inici, Fires i mercats, Mercat Medieval

desembre 2017
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Du
       
1
2
3
4
5
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
             

EL MERCAT MEDIEVAL TORNA A VIC AMB UNA ÀMPLIA OFERTA COMERCIAL I CULTURAL

Del 3 al 6 de desembre els carrers del centre històric de Vic tornaran a l'època medieval. Durant 4 dies, la ciutat es converteix en el marc idoni per recrear l'època medieval amb un total de 353 expositors repartits per tot el nucli antic i tres zocos d'inspiració àrab, l'oferta comercial és àmplia i variada: articles de decoració, joieria, cremes, herbes medicinals, complements de roba, embotits, formatges, pastisseria, conserves, i xocolates, entre d'altres productes.

Entre les novetats d'aquest any destaca el Campament Medieval que s'instal·larà a la zona de les Adoberies. Més de 50 persones faran una recreació de la vida i costums de l'edat mitjana. Els visitants del campament podran veure demostracions de forja tradicional, entrenaments en armes, tallers d'escriptura gòtica, recreació de les cerimònies dels templers, exhibicions d'esgrima, i altres activitats relacionades amb la vida quotidiana d'aleshores.

A la zona de les Adoberies, hi haurà també un espai destinat als productes locals, amb 14 parades de productors agroalimentaris de la comarca d'Osona. S'hi podrà comprar embotits, cerveses artesanals, vi, formatges i pastisseria artesanal, entre d'altres.

Al Mercat Medieval també hi ha nombrosos llocs per menjar i tavernes. Hi trobareu crepes, pernil a la brasa, entrepans, botifarra, pizzes, gofres i pop. Cal destacar, a més, la gran oferta de restaurants que hi ha a la ciutat i que, alguns d'ells, ofereixen menús especials durant aquests dies.

Pel què fa a l'oferta cultural, la representació de L'Assalt de l'Altarriba tornarà a endinsar-nos en una història basada en uns fets històrics que van passar a Vic al segle XV, on no hi falta l'amor, l'odi, la traïció i la sang! Hi participen més de 40 actors i s'escenifica a partir d'un recorregut per 7 espais emblemàtics de la ciutat.

L'oferta comercial i cultural del Mercat Medieval es complementa amb múltiples activitats lúdiques de tot tipus i per a totes les edats. Les activitats infantils estan centralitzades a la Plaça dels Màrtirs on es duran a terme titelles, tallers de maquillatge, contes, jocs, atraccions, passejades en poni i diversos espectacles infantils.

La música, els balls i els espectacles de carrer omplen durant aquests dies els carrers el centre de Vic i contribueixen, de manera definitiva, a transportar-nos al passat. A banda del seu valor artístic, creen l'atmosfera adequada per imaginar com celebraven les festes els ciutadans d'aquells temps.

La recreació dels oficis medievals és ja un clàssic del Mercat. Les parades i demostracions d'aquests mestres artesans estan ubicades a les Adoberies. En aquesta zona, a més, s'hi durà a terme l'exhibició d'aus rapinyaires com àguiles, falcons, voltors i mussols.Periodicitat

Anual


Horari

De 10'00 a 20'00

Dates

6 al 10 desembre 2017


Lloc de celebració

Casc antic de la ciutat


Sectors

Alimentació
Artesania
Tavernes
Herbes
Espai Zoco
Mostra de Productes Locals


E-mail / Web
fires@vic.cat
http://www.vicfires.cat

Organitza

Ajuntament de Vic - Fires i Mercats
Mercat Medieval Vic
Reportatge fotogràfic