català  |  castellano  |  english  |  français  
Sala de premsa

Esteu a: Inici, Sala de premsa

La FIRA DE LA MUNTANYA VIC-COLLSACABRA 2016 consolida el seu model amb un AUGMENT de MÉS D'UN MILER DE VISITANTS respecte de l'any passat

 - 13.11.16

La suma d'esport i cultura atrau al Recinte firal El Sucre a més de 10.000 visitants, i les vendes al Mercat d'Ocasió augmenten un 22%

L'augment d'entrades venudes a la Fira de la Muntanya 2016 consolida el model dels últims anys, que combina activitats esportives, àrea expositiva, mercat d'ocasió i fira del llibre. D'aquesta manera, més de 10.000 persones han passat pel Recinte Firal El Sucre, un miler més que l'any passat, per visitar la seixantena d'estands comercials i participar en algunes de les activitats tan culturals com esportives que es duien a terme al pavelló i al seu entorn més immediat. En aquest sentit, cal destacar que el Mercat d'Ocasió ha augmentat en un 22% el volum de negoci assolit, respecte l'any passat.

Les propostes que han comptat amb més afluència de públic han estat els dos campionats d'Open Bloc (adults i infantil), la conferència de l'alpinista Ferran Latorre, la projecció del documental Homo Montserratinus, de Samuel Colomer, la presentació del llibre de Miquel Ylla El llibre que va fer cim. Vivències de muntanya i les signatures de llibres de l'alpinista Araceli Segarra, i les il·lustradores Roser Capdevila i Pilarín Bayés.

També cal destacar que l'Associació del Gremi d'Editors en Llengua Catalana, organitzadors de la Fira del Llibre de Muntanya, es mostren molt satisfets amb l'edició d'aquest any, i aposten per la continuïtat de la seva fira en el marc de la Fira de la Muntanya del Recinte Firal El Sucre de Vic. L'Associació va lliurar dissabte el 2n Premi Editorial del Llibre de Muntanya, que reconeix la tasca dels autors i de les editorials que promocionen la cultura, els esports i el patrimoni a l'entorn de la muntanya. Els guanyadors van ser:

- Premi Jacint Verdaguer: Maleïda. L'aventura de Jacint Verdaguer a l'Aneto, de Bernat Gasull (Verdaguer Edicions)
- Premi Artur Osona: Pirineu de Girona Costa Brava. 51 rutes a peu, en bicicleta i caiac, de Sergi Lara (Triangle Editorial)
- Premi Juli Soler: Camins de l'exili. Camprodon Prats de Motllo. (Editorial Piolet)
- Premi Collsacabra: Montrebei Paret de Catalunya, de Luis Alfonso

D'altra banda, el palmarès del Campionat d'Open Bloc ha estat el següent:

Absoluta:
Masculí
1r.Por Roca
2n.Eric López
3r.Sebastián Prieto

Femení
1a.Francis Guillén
2a.Ruth Casas
3a Paula Alsina

Sub 18:
Masculí
1r.Pau Galofré
2n. Biel Serra
3r.Joan Capdevila

Femení
1a.Fiona Romero
2a.Martina Massaguer
3a.Bruna Autet

Sub15:
Masculí
1r.Pol Orriols
2n.Lluc Grífol
3r.Jordi Paredes

Femení
1a.Aida Torres
2a.Clara Molina
3a.Neus Franch

Sub12
Masculí
1r.Násser Miguel
2n.Lluc Rotllant
3r.Aaron Zamora

Femení
1a.Gal·la Pérez
2a.Victòria Casamitjana
3a.Helena Torrents