català  |  castellano  |  english  |  français  
Sala de premsa

Esteu a: Inici, Sala de premsa

LA FIRA DE LA MUNTANYA VIC-COLLSACABRA 2017 MANTÉ UNA BONA AFLUÈNCIA DE VISITANTS, AMB UN MODEL QUE COMBINA L'ESPORT I LA CULTURA

 - 05.11.17

.
.
Unes 9.000 persones han visitat la fira, xifra que suposa un petit descens respecte l'any passat, mentre que el volum de vendes del Mercat d'Ocasió ha experimentat un lleuger increment


La Fira de la Muntanya Vic-Collsacabra 2017, que ha tingut lloc aquest cap de setmana al Recinte Firal El Sucre de Vic, ha comptat un any més amb una gran acceptació, ja que unes 9 mil persones han visitat la fira. Aquesta xifra és inferior a la de l'any passat, en la que la van visitar prop de 10 mil. L'àrea expositiva, les activitats esportives, el mercat d'ocasió i la fira del llibre han aconseguit captar l'interès dels amants de la natura i el lleure. Destaca l'èxit del concurs d'escalada d'Open Bloc, que ha exhaurit el nombre de places que s'oferien per concursar-hi (200 adults i 120 infantils) i ha esdevingut la competició d'aquesta modalitat amb un major nombre d'inscrits de les que s'organitzen al llarg de l'any a Catalunya. També han destacat la xerrada sobre Els 8.000 a l'hivern del reconegut alpinista Simone Moro, que dissabte va omplir a vessar l'Espai Fòrum, al centre del recinte, i el Mercat d'Ocasió que ha superat lleugerament les vendes registrades l'any passat.

D'altra banda, l'Associació del Gremi d'Editors en Llengua Catalana, organitzadors de la Fira del Llibre de Muntanya, es mostren satisfets amb l'edició d'aquest any i amb el format actual de la fira. L'Associació va lliurar dissabte el 3r Premi Editorial del Llibre de Muntanya, que reconeix la tasca dels autors i de les editorials que promocionen la cultura, els esports i el patrimoni a l'entorn de la muntanya. Els guanyadors van ser:

-Premi Jacint Verdaguer: Alpinisme sense ficció, de Jordi Pons (Desnivel)
Accèssit Premi Jacint Verdaguer: Visions del Pirineus. Entre la Renaixença i el Modernisme de Teresa-M Sala (Universitat de Barcelona)

-Premi Artur Osona: 50 excursions als seus rius, de Cèsar Pasadas (Cossetània)

-Premi Juli Soler: El Cinquè Llac. (Editorial Alpina)

-Premi Collsacabra: La découverte des Pyrénées, de Claude Dendaletche

-Accèssit Premi Collsacabra: Val d'Aran. Freeride, de Jordi Ricart i Marc Ginesta (Desnivel)


Pel què fa al palmarès del Campionat d'Open Bloc ha estat el següent:

Absoluta:

Masculí
1r.Pol Roca
2n.Jerome González
3r.Roberto Cella

Femení
1a.Francis Guillén
2a.Shirleys Noriega
3a.Mari Alarcón

Sub 18:

Masculí
1r.Héctor Bazan
2n.Ton Casas
3r.Rai Suñe

Femení
1a.Aida Torres
2a.Martina Tornés
3a.Bruna Autet

Sub15:

Masculí
1r.Marc Ramírez
2n.Alex Alonso
3r.Nil Pèlfort

Femení
1a.Gal·la Pérez
2a.Lucía Lara
3a.Txell Carratalà

Sub12

Masculí
1r.Násser Miguel
2n.Javier Borrego
3r.Arnau Godet

Femení
1a.Júlia Benach
2a.Lua Jana
3a.Blas Carla

L'última activitat de la fira també es remarcable ja que ha reunit en una taula rodona a 6 alpinistes osonencs que han participat en expedicions a l'Himàlaia en els últims 40 anys. L'acte ha estat conduit per l'alpinista Ferran Latorre i ha recollit les experiències de Josep Salvans, Eudald Martínez, Carme Comas, Edu Sallent i Albert Bosch.