català  |  castellano  |  english  |  français  
Sala de premsa

Esteu a: Inici, Sala de premsa

LA FIRA DE BIOMASSA DE CATALUNYA TANCA LES PORTES I ES CONSOLIDA COM A CITA DE REFERÈNCIA DEL SECTOR

 - 25.02.17

.
· Els continguts de les jornades tècniques han estat molt ben valorats pels professionals que hi han assistit
· La sessió de formació per a les escoles agràries han tingut molt bona acollida i ja es pensa en repetir-les en la propera edició


La 5a edició de la Fira de Biomassa de Catalunya tanca avui les seves portes, després de 3 dies d'intensa activitat, i es consolida com a cita de referència professional del sector. Els continguts de les jornades tècniques han estat molt ben valorats pels professionals que hi han assistit, i els expositors, majoritàriament, fan una valoració positiva dels contactes i la tasca comercial que han dut a terme. En aquest sentit, el gerent de l'Organisme Autònom de Fires i Mercats (OFIM), Bernat Vilarasau, afirma que “hem pogut constatar que el sector dóna suport a aquesta fira, i que la biomassa és una proposta energètica madura tan pel teixit industrial com pel mercat domèstic, i es consolida com una alternativa atractiva, malgrat l'actual conjuntura energètica”. Al dinar-trobada empresarial que va tancar les jornades tècniques hi van participar representants de 30 empreses, i és un format que es pensa repetir en la propera edició.

Una de les novetats d'aquest any eren les jornades de formació per a les escoles agràries, que han estat molt ben rebudes i han comptat amb la participació de més de 120 alumnes de 4 centres: Escola Xifra Santa Coloma de Farners, Escola Agrària del Solsonès, Escola de Formació Professional Quintanes i Institut d'Horticultura i Jardineria de Reus.

D'altra banda, dijous al vespre, la directora general de Forest, Montserrat Barniol, va presidir l'entrega dels 1rs Premis de Biomassa de Catalunya. Els premiats van ser:

PREMI MILLOR PROJECTE EN EL SECTOR PÚBLIC
BeEnerGi

Assessorament dels municipis de les comarques gironines per dur a terme inversions en energia sostenible (xarxes de calor i calderes de biomassa).

PREMI EMPRENEDORIA I OCUPACIÓ
Imartec Energia S.L.

Solucions d'estalvi energètic, enginyeria, manteniment, finançament i subministrament de bio-combustibles. Innovació tecnològica sostenible.

PREMI MILLOR PROJECTE FINAL DE GRAU O MASTER
David Aguilà i Moleon, graduat per la Universitat de Lleida

Estudi de viabilitat per a la instal·lació d'un district heating al municipi de Fígols i Alinyà (Alt Urgell). Anàlisi econòmic-ambiental.

PREMI MILLOR ACTUACIÓ EN COMUNICACIÓ i DIFUSIÓ
Grup Leader Ripollès

Impulsió de la sostenibilitat en el model de desenvolupament dels territoris rurals catalans, basant-se en l'estalvi i eficiència energètica i en la promoció d'energies renovables.

PREMI MILLOR PROJECTE DE RECERCA
Universitat Autònoma de Barcelona

Projecte de recerca de transferència tecnològica per a donar valor afegit als productes forestals i subproductes del suro.

MENCIÓ ESPECIAL
Marc Palom Agustí, Universitat Politècnica de Catalunya (UPC)

Disseny i rehabilitació de les instal·lacions d'ACS i calefacció d'una residència geriàtrica mitjançant una instal·lació d'energia solar tèrmica i biomassa.

Van quedar desertes les categories de Millor Actuació en l'Àmbit de la Gestió Agro-Forestal Sostenible i Millor Projecte en el sector Privat

La 5a Fira de Biomassa de Catalunya ha estat organitzada per l'Ajuntament de Vic, la Generalitat de Catalunya, a través del Centre de la Propietat Forestal, l'Institut Català d'Energia i la Direcció General de Forests, el Consell Comarcal d'Osona, el Centre Tecnològic Forestal, el Clúster de la Biomassa i les Diputacions de Barcelona i Girona.