català  |  castellano  |  english  |  français  
Sala de premsa

Esteu a: Inici, Sala de premsa

ANNA ERRA: “EL MERCAT DEL RAM ÉS UN RECONEIXEMENT AL MÓN DE PAGÈS, QUE TANT IDENTIFICA LA NOSTRA COMARCA

 - 28.03.17

.
· La Casa de Pagès, els concursos ramaders i la gastronomia, protagonistes de l'edició d'enguany que es farà el 7,8 i 9 d'abril

L'alcaldessa de Vic, Anna Erra, acompanyada pel regidor de Fires i Mercats, Benjamí Dòniga, ha presentat avui al matí l'edició 2017 del Mercat del Ram, destacant l'essència agrícola i ramadera d'aquesta cita anual, “és un reconeixement al món de pagès, que tant identifica la nostra comarca”. En aquest sentit, l'alcaldessa ha exposat algunes de les apostes més rellevants d'aquest any com l'ampliació de La Casa de Pagès, el nou concurs ramader de raça Frisona d'Osona i el nou Premi Especial Osona, del sector porcí i impulsat per la Llotja de Contractació i Mercat en Origen de Vic, que reconeixerà l'explotació ramadera de la comarca que hagi fet l'esforç més destacable en l'àmbit de l'eficiència i sostenibilitat.

La Casa de Pagès s'instal·larà al pavelló firal, com l'any passat, en una versió molt més ampliada tan pel què fa a espais com a continguts, “ocuparà dos mil metres quadrats”, segons ha explicat el regidor Benjamí Dòniga. L'objectiu d'aquesta iniciativa és mostrar de manera dinàmica i didàctica l'origen de la indústria agroalimentària, un sector amb una gran tradició a la nostra comarca. A través de diferents àrees, com la cuina-obrador, el camp i l'hort, el graner, la cabanya, l'estable i el mercat, els visitants poden conèixer d'a prop el dia a dia d'una masia i l'activitat relacionada amb els processos agroalimentaris que s'hi porten a terme.

Una altra de les novetats d'aquest any és que es recupera la celebració del Concurs de Pintura Ràpida, que es va deixar de fer fa 7 anys. D'aquesta manera, el dissabte al matí es poden fer les inscripcions a la Biblioteca Joan Triadú de 9h a 11h, i el lliurament de l'obra s'haurà de fer al mateix lloc de les 13h a les 15h. D'altra banda, el diumenge al matí la Plaça acollirà una fira de dibuix, amb una vintena d'expositors.

El Passeig és un altre escenari privilegiat del Mercat del Ram i en aquesta ocasió es dividirà entre la gastronomia i el turisme. Una meitat del Passeig comptarà amb una fira de productes de proximitat, amb una quarantena d'expositors, i una carpa gastronòmica on es pot esmorzar i dinar. També en aquesta àrea s'organitzarà, per primera vegada, una mostra que porta per nom Cinquanta Cerveses Catalanes a Vic, on es podran degustar 50 de les millors cerveses fetes arreu del territori, amb una important presència de les cerveses elaborades a Osona. Completaran l'oferta pels amants de la gastronomia un seguit d'activitats com una masterclass de vermuts, aperitius i conserves, tastos guiats de formatges i cervesa i un gastromusical amb la participació del cantant Matthew Mcdaid.

A l'altra meitat del Passeig, hi haurà instal·lada la Mostra de Turisme. A l'àrea destinada a Osona hi trobareu informació de Vic i dels pobles amb encant de la comarca, del patrimoni històric, de museus i monuments, d'espais naturals i les possibilitats que ofereixen com senderisme, rutes amb bicicleta i activitats per a gaudir de la natura, i de les fires i mercats que s'organitzen al llarg de l'any, entre d'altres. També hi trobareu representació d'altres punts turístics de Catalunya.

Les demostracions eqüestres tenen el seu punt de trobada a la zona esportiva municipal, on tan dissabte com diumenge s'ofereix un ampli programa d'activitats, on no hi falta l'emoció de les competicions ni l'excel·lència de les demostracions. Aquest any es recuperen les demostracions de Pole Bending i Barrel Racing. Una vintena d'hípiques d'Osona participen en aquestes activitats coordinades per Bettina Bohm.

A banda de les mostres esmentades cal destacar també la de maquinària agrícola, a l'Avinguda dels Països Catalans, la d'horticultura, jardineria i energies renovables, al pàrquing Joan de Serrallonga, i la d'automòbils, al carrer Mossèn Josep Gudiol. D'altra banda, durant tot el cap de setmana, la ciutat s'omple d'ofertes lúdiques que complementen la vessant comercial com concursos de globus aerostàtics, parc infantil d'inflables, exhibicions castelleres i diverses competicions esportives.