català  |  castellano  |  english  |  français  
Sala de premsa

Esteu a: Inici, Sala de premsa

EL MERCAT DEL RAM AUGMENTA L’AFLUÈNCIA DE PÚBLIC EN UNA EDICIÓ MARCADA PEL BON TEMPS I LES NOVES PROPOSTES

 - 09.04.17

.
· L'èxit de La Casa de Pagès i de l'Espai Terra i Cuina han aconseguit un creixement aproximat del 20% de visitants

La bona acollida de les noves propostes i el bon temps han aconseguit que el Mercat del Ram hagi augmentat el nombre de visitants respecte l'any passat. La venda d'entrades al Recinte Firal El Sucre ha incrementat un 20%, situant-se en 16.000 (dada que no inclou als menors de 12 anys) i tot i no disposar de xifres d'assistència de l'Espai Terra i Cuina, sí que es pot dir que l'àrea gastronòmica ha funcionat a ple rendiment durant els 3 dies.

L'ampliació de La Casa de Pagès del Recinte Firal El Sucre, dividida en 6 espais on s'han dut a terme diversos tallers i demostracions, ha estat molt ben rebuda i de cara a l'any vinent ja es pensa en consolidar aquesta aposta didàctica sobre el treball de les masies i l'origen dels aliments adreçada, principalment, al públic familiar.

L'Espai Terra i Cuina, ubicat al Passeig, amb la inclusió enguany de la iniciativa CCCV (Cinquanta Cerveses Catalanes a Vic), ha aconseguit captar l'atenció dels visitants amb una proposta festiva que ha integrat la vessant gastronòmica, amb tasts, àpats i venda de productes de proximitat, amb les actuacions musicals. Una altra novetat del Passeig ha estat la Mostra de Turisme d'Osona, que ha també ha estat ben rebuda.

En l'àmbit ramader, la celebració del 1r Concurs de Vedelles i Braves organitzat per l'AFO (Associació de Frisones d'Osona) ha tingut un alt índex de participació i, gairebé amb tota seguretat, s'alternarà amb el Concurs Nacional de Frisones, de manera que un any es farà el d'àmbit nacional i al següent el comarcal, mantenint sempre la presència d'aquesta raça al Mercat del Ram.

D'altra banda, 48 artistes han participat en el recuperat Concurs de Pintura Ràpida de dissabte al matí. El guanyador del primer premi, dotat amb 800€, ha estat Carles Díaz. El segon, dotat amb 400€, ha anat a mans d'Aida Mauri, i el tercer, dotat amb 200€, ha estat per Manel Doblas.

La consellera de Presidència, Neus Munté, i el conseller de Justícia, Carles Mundó, van visitar dissabte al matí el Mercat del Ram, acompanyats per l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, i diverses autoritats de la comarca. Al final del recorregut la consellera i l'alcaldessa van atorgar els premis de la 35a Edició de Canals Porcines i els tres guardons del Premi Especial Osona. Els palmarès d'aquests concursos és:

35è Concurs de Canals Porcines

- 1er Classificat general: Jordi Canals Morros
- 1er Classificat qualitat de carn: Mir Ramadera, S.L.
- 1er Classificat qualitat de canal: Prat Cavalleria, S.L.

Premi Especial Osona

- Premi Especial Osona d'Or: Prat Cavalleria, S.L. de Manlleu
- Premi de Plata: Granja Pujolar, de Vic
- Premi de Bronze: Granja Castellets, de Taradell

A la tarda, la consellera d'Agricultura Meritxell Serret, acompanyada pels regidors de Vic Benjamí Dòniga i Josep-Ramon Soldevila, va visitar el Recinte Firal El Sucre i va lliurar els premis del 1r Concurs de Vedelles i Braves organitzat per l'AFO (Associació de Frisones d'Osona). La vaca guanyadora és de l'explotació Campgran de Sant Martí Sescorts.