català  |  castellano  |  english  |  français  
Sala de premsa

Esteu a: Inici, Sala de premsa

PRESENTACIÓ DEL LACTIUM, LA MOSTRA DE FORMATGES CATALANS

 - 03.05.17

El passat dimarts 2 de maig va tenir lloc a la Casa Ricart la presentació del Lactium, la mostra de formatges catalans que tindrà lloc a la ciutat Vic els dies 13 i 14 de maig, al Parc Jaume Balmes. Una nova edició del Lactium que compta amb la complicitat i implicació del sector artesà del formatge. Organitzada per l'ajuntament de Vic i ACREFA (Associació Catalana de Ramaders Elaboradors de Formatge Artesà) i que té el suport del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, a través de PRODECA, l'agrupació de ramaders i formatgers Llet de Cabres Catalanes i l'empresa Bonpreu-Esclat.

En la presentació l'Alcaldessa Anna Erra, ha destacat "La voluntat de l'Ajuntament a donar un nou impuls al Lactium, en una nova localització al Parc Jaume Balmes i dotant la mostra amb una identitat pròpia que ajudi a crear un esdeveniment potent del sector formatger i ramader de Catalunya a la ciutat de Vic". Durant el cap de setmana del Lactium, a més de poder visitar la mostra amb la presència de més de 40 formatgeries artesanes i més de 150 formatges artesans, es comptarà amb un ampli i potent programa d'activitats com apuntava el seu director, Isaac Gelabert que destacava les novetats d'enguany "L'Aula del Formatge Bonpreu-Esclat, un espai de divulgació i coneixement de la cultura del formatge; el Txis Corner, on les formatgeries presents al Lactium presentaran novetats, projectes i formatges singulars i en especial el Rock & Txis: 40 tapes amb formatge, una proposta gastro-musical molt engrescadora per a la nit del dissabte 13 de maig, i pel públic familiar una Mostra de Bestiar viu". A la mostra no hi faltarà el Concurs Lactium: formatges artesans de Catalunya d'on ha de sortir el “MILLOR FORMATGE CATALÀ LACTIUM 2017”.

Per la seva part Nicanor Coscollola, President d'ACREFA apuntava "la bona predisposició del sector per participar i col·laborar en la mostra i la importància que aglutini tot el món del sector formatger català" i Jordi Redón, Cap de l'Àrea Comercial, Nous Projectes i Assessorament de PRODECA, veia una bona oportunitat en la jornada tècnica de "donar eines al sector formatger per sortir al mercat exterior traspassant les fronteres catalanes donat que el formatge és un producte de qualitat i prescriptor del territori".