FECS (Fira de l'Energia i la Construcció Sostenible) 2023

Adreçada a empreses i a la ciutadania, la fira promou la utilització d’energies renovables i bioconstrucció

16, 17 i 18 de Febrer 2023

Recinte firal El Sucre, Vic

Horari de la fira:

  • Cada dia de 10'h a 19h


Entrada:

  • Accés gratuït (NO es requereix inscripció prèvia)

 

El mes de febrer del 2023 se celebrarà la segona edició de la Fira de l’Energia i la Construcció Sostenibles, FECS, on es reunirà el teixit empresarial dels sectors relacionats amb la producció d’energia sostenible i la bioconstrucció.

La creixent inquietud i interès per promoure l'aprofitament d'energies renovables, i la seva implicació en la construcció i rehabilitació d’edificis, ha impulsat aquesta fira que pretén reunir a participants, visitants i professionals dels sectors de la producció d’energia i la construcció sostenible.

L'objectiu principal de la fira és promocionar l’ús d’energies renovables, així com la utilització de tècniques de construcció i rehabilitació sostenibles, entenent que la manera com construïm va lligada als requeriments energètics de les edificacions i per tant al disseny de les instal·lacions de producció d’energia sostenible, d’aquesta manera es fomenta la construcció i instal·lacions d’edificis que siguin el màxim d'eficients i respectuosos amb el medi ambient.

Dins de la fira es podran trobar tres espais sectoritzats:

  • Fabricants, instal·ladors, distribuïdors, comercialitzadores, enginyeries, consultories relacionades amb l’autoconsum elèctric
  • Empreses relacionades amb la bioenergia: biomassa, geotèrmia, etc.
  • Professionals del sector de la bioconstrucció: cases passives, fusta constructiva, assessoraments tècnics i arquitectònics, nous materials de bioconstrucció, etc.


A banda de l’espai expositiu, la Fira comptarà amb diferents activitats paral·leles com trobades professionals, conferències, projeccions audiovisuals, demostracions, concursos, entre altres.

Com a activitats rellevants, aquesta edició es posarà especial interès en la formació i divulgació de temes relacionats amb els sectors energètics i de la construcció, entre altres es podrà assistir a jornades tècniques sobre autoconsum elèctric, biomassa, geotèrmia, construcció amb terra, construccions saludables i sostenibles, fusta constructiva.

A banda també podrem gaudir de la primera trobada d’artesans, bioconstructors i autoconstructors, amb tècniques constructives i materials de baix impacte energètic, com ara la construcció amb terra, calç, fusta, volta catalana, canyes, palla, pedra, etc. En aquest espai es podrà gaudir de demostracions i tallers de totes les tècniques de bioconstrucció.

Aquesta fira s'adreça principalment a professionals del sector, però també a altres públics com poden ser estudiants, persones interessades en les energies renovables i la bioconstrucció, usuaris, l'administració, etc.


La fira FECS, l’organitza l’Ajuntament de Vic i compta amb el suport de diverses entitats i associacions dels sectors relacionats. Generalitat de Catalunya, Diputació de Barcelona, Diputació de Girona, ICAEN, Agència de l’Energia d’Osona, Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, Universitat Autònoma de Barcelona, Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya, Solartys, AICO, FEGICAT, UNEFCAT, Col·legi d’Arquitectes de Catalunya - Demarcació de les Comarques Centrals, Col·legi de l'Arquitectura Tècnica de Barcelona, AUS (Arquitectura i Sostenibilitat), Gremi de Fusta i moble de Catalunya i Incafust. 

 

Seguiu-nos a les nostres xarxes socials per no perdre detall de tot el que passarà!

IG @fecsvic | TW @fecsvic | FB FECSVic | LINKEDIN fecsvic