Mercat del Ram 2020

 

3, 4 i 5 d'abril de 2020 


Horaris de fira:

  • Divendres de 17'00h a 20'00h
  • Dissabte i diumenge de 10'00h a 20'00h

Tipus d'entrada:

  • Recinte firal El Sucre Pavelló Ramader i zona eqüestre:  3€ 
  • Resta d'espais: accés gratuït

  

UN MERCAT DEL RAM AMB NOVES UBICACIONS!

Aquest any el Mercat del Ram de Vic arriba amb moltes novetats. Durant els dies 3, 4 i 5 d'abril la ciutat celebrarà la tradició agrícola i ramadera de la comarca d'Osona amb múltiples activitats i exhibicions, i algunes d'elles estrenaran nous escenaris com són el Parc Jaume Balmes i el Passeig Pep Ventura 

D'aquesta manera, el Parc Jaume Balmes acollirà l'Espai Terra i Cuina, que té la gastronomia relacionada amb la nostra comarca com a eix principal, amb parades de productes d'alimentació, food trucks, tasts i degustacions, que es complementaran amb la mostra de Cinquanta Cerveses Catalanes. 

Al Passeig Pep Ventura hi haurà la Mostra de Turisme, amb representació de diversos territoris catalans i entitats de Vic, i una àrea de jocs infantils. Aquí també es farà el Dissabte de Rams i Llibres, on seixanta escriptors i il·lustradors d'arreu del país signaran i dedicaran les seves obres. 

El Recinte firal continuarà sent l'epicentre de l'activitat ramadera. Concursos morfològics, demostracions, exposició d'animals i tot un conjunt d'activitats adreçades al públic familiar, que s'engloben dins La Casa de Pagès, amb l'objectiu de donar a conèixer els aspectes més destacats de la vida al camp a través d'activitats, tallers i exposicions. 

Un altre dels canvis importants és la nova ubicació de la Mostra Eqüestre, que aquest any no es farà a la zona esportiva sinó a la zona d'El Sucre. Aquí s'hi faran activitats com Horseball, exhibicions de doma d'alta escola, un carrousel infantil, un circuit de ponis o el V Raid Hípic de Vic.  

El professional del sector agropecuari també tindrà el seu espai amb la Jornada Europorc, que es farà dimecres 1 d'abril, i que aquest any girarà entorn de Transicions i engreixos. Com afrontem la situació després de la reducció dels antibiòtics

Altres activitats destacades són la Mostra de Maquinària Agrícola i Vehicles Industrials, la Mostra d'Automòbils i la Mostra d'Energies Renovables, el Concurs de Globus Aerostàtics i el Concurs de Pintura Ràpida. D'altra banda, durant tot el cap de setmana, el centre de Vic acollirà exhibicions castelleres, gegants, sardanes, així com un concurs de bitlles catalanes.