Mercat del Ram 2024

22, 23 i 24 de MARÇ  

Horaris:

Divendres de 17h a 20h

Dissabte i diumenge de 10h a 20h

Tipus d'entrada:

ENTRADA GRATUÏTA, excepte 


ZONA RECINTE FIRAL EL SUCRE / LA CASA DE PAGÈS:

Entrada General (a partir de 12 anys): 4€

Entrada menors 12 anys: Gratuïta (és necessari treure entrada)

Entrada Bonificada: 2€ (jubilats, família nombrosa/monoparental, universitaris, diversitat funcional o targeta Vic Comerç) *Amb documentació acreditativa 

> COMPRA ANTICIPADA d'ENTRADES 


MERCAT DE RAM: TRADICIÓ AGRÍCOLA I RAMADERA D'OSONA

El Mercat del Ram celebra la tradició agrícola i ramadera de la comarca d’Osona. Els dies 22, 23 i 24 de març, la ciutat de Vic acull el tradicional mercat amb un extens programa d’activitats relacionades amb el món agroramader, a més de propostes lúdiques i comercials que complementen la cita festiva i popular del sector primari.

Una de les activitats estrella del Mercat del Ram és La Casa de Pagès, que enguany arriba a la vuitena edició, una iniciativa que amb els anys ha procurat donar a conèixer la feina que realitza el sector primari, un dels motors de la comarca d’Osona. En aquesta edició, La Casa de Pagès compta amb la representació de quinze empreses del sector ramader i amb una vintena d’activitats, tallers i exposicions donant protagonisme a l’aigua i a la vida al camp. Dies abans de l’obertura oficial al públic, les escoles de la ciutat i comarca tindran l’oportunitat de visitar l’espai.

L’edició d’enguany també incorpora la transformació de la part agroramadera amb la tercera edició del Congrés BIT 2024 (Bioeconomia, Innovació i Tecnologia), amb una especial edició centrada a l’aigua i als paisatges agroforestals resilients, els dies 20 i 21 de març i que s’engloba dins de la programació del Mercat del Ram.

Un any més, a la Rambla del Passeig i la plaça del Carbó s’hi instal·larà l’espai Terra i Cuina, amb la  mostra de cerveses artesanes (CCCV), espectacles infantils, música i la mostra de serveis i turisme de la Costa Brava i Osona Turisme.

Altres activitats destacades són els concursos ramaders: el 40è Concurs de Canals Porcines, el 3r Concurs Nacional d’Ovella Ripollesa, el 24è Concurs de Vaca Frisona, amb periodicitat biennal a Vic, i altres propostes rellevants com: el Concurs de Pintura Ràpida, la Fira del Dibuix, el XLIè Trofeu Internacional de Globus del Mercat del Ram, l’exposició d’automòbils i maquinària industrial, la Cercavila dels Gegants i Bestiari de Vic i el Trofeu de Bitlles Catalanes.

Aquest any, el tret de sortida al Mercat del Ram el donarà, M. Hble. Sra. Anna Erra, presidenta del Parlament de Catalunya, amb la pronunciació del pregó el dia 21 de març a les 20.30 h, a la Sala de la Columna de l’Ajuntament de Vic. 

 

Seguiu-nos a les nostres xarxes socials per no perdre detall de tot el que passarà!

IG @mercatdelram · TW @MercatRam · FB @MercatdelRam · LI @CongrésBIT