El Mercat de Música Viva de Vic acaba la 34a edició amb més de 800 professionals acreditats

17/09/2022
1132

El MMVV ha acollit prop de 850 professionals de la indústria de la música, un 25% més que el 2021 i un 10% més que el 2019

 

El sector mostra la seva confiança en el MMVV amb més participació i plena implicació en les activitats professionals

 

Després de dos anys de restriccions, la 34a edició ha recuperat l’assistència de representants internacionals del sector de la música i un centenar d’empreses s’acrediten per primera vegada al Mercat

 

Unes 120.000 persones hauran gaudit de la música en viu a Vic, una xifra que iguala l’assistència de les edicions més exitoses

 

Blaumut i Stay Homas tornen a omplir de públic la Plaça Major i El Sucre la nit de divendres 

 

 

Vic, 17 de setembre de 2022. - Prop de 850 professionals del sector de la música han participat a la 34a edició del Mercat de Música Viva de Vic, que conclou aquest dissabte amb una xifra d'acreditats, a dia d'avui, que supera la dels darrers anys: concretament, han assistit al MMVV un 25% més de professionals que el 2021 -any de restriccions a causa de la pandèmia- i un 10% més que el 2019, en què la situació era de completa normalitat. 

El director artístic del MMVV, Marc Lloret, ha destacat aquest matí, en una trobada amb la premsa, que aquest any s'ha constatat la presència de noves empreses i treballadors del sector de la música que no havien assistit amb anterioritat a Vic. Concretament, un centenar d’empreses s’han acreditat per primera vegada al Mercat, de les quals la majoria representada per persones joves, fet que apunta a garantir un relleu generacional en el sector

L’alt nivell de participació reafirma la confiança que té el sector en el MMVV com a plataforma per promoure la indústria de la música en directe. Aquests dies, a Vic, s’han celebrat un total de 800 reunions ràpides dins l’espai d’speed meetings, i desenes d’altres que s’han donat de manera espontània, 82 presentacions de projectes i empreses (pitchings), i una dotzena de reunions sectorials i de treball amb associacions i entitats. En aquests espais d’intercanvi, representants de diferents perfils han pogut trobar-se amb l’objectiu de dinamitzar la indústria de la música en viu

En percentatges, el 76% de la participació professional ha estat catalana, mentre que l’assistència de professionals internacionals s’ha equiparat a la de la resta de comunitats autònomes, amb un 12% en ambdós casos. 

La presència de professionals internacionals ha estat un dels punts destacables d’aquesta edició del Mercat, després de dos anys d’una assistència limitada per les restriccions durant la pandèmia. Enguany el MMVV ha acollit un total de 94 persones de diferents països del món: França ha estat el país amb més participació, seguit d’Andorra i els Estats Units. També han assistit al Mercat professionals del Brasil, Xile, Mèxic, Argentina, Colòmbia, Canadà, Anglaterra, Dinamarca, Noruega, Bèlgica, Alemanya, Holanda, Hongria, Eslovàquia, la República Txeca, Itàlia, Portugal, Marroc, Cap Verd i Corea del Sud. 

Entrant al detall, les comunitats autònomes amb major representació han estat Madrid i la Comunitat Valenciana, sumant entre les dues el 50% dels acreditats estatals (sense comptar Catalunya). També han assistit representants del sector del País Basc, Galícia, les Illes Canàries, Andalusia, Aragó, Extremadura, les Illes Balears, Navarra i Múrcia.

El MMVV Pro Catalan Arts ha comptat amb la implicació de tot el sector, que s’ha vist representat per professionals del management, de festivals, agències de contractació, producció i sales de concerts, entre d’altres, així com d’institucions, ajuntaments, equipaments i serveis públics. En l’arrencada del projecte Link, les persones participants han valorat positivament l’experiència, en què un total de sis tècnics culturals municipals amb llarg recorregut han ofert assessorament i mentoratge a 17 tècnics que s’han incorporat recentment al sector. 

Durant els quatre dies de Mercat, s’ha programat un total de 57 concerts en vuit escenaris diferents, alguns d’ells amb entrades exhaurides entre els quals els de Núria Graham, Ernest Crusats i Lali BeGood. Igual que en les edicions anteriors de més èxit, es calcula que unes 120.000 persones hauran assistit als concerts del MMVV aquesta setmana, incloent els de divendres i dissabte als escenaris El Sucre Estrella DAMM i Plaça Major Goufone, esperant que els concerts d’avui es puguin celebrar amb normalitat. 

En la 34a edició del MMVV, les estrenes han representat un terç de la programació: Núria Graham va presentar Cyclamen a l’espectacle inaugural, Ernest Crusats va sorprendre amb La font gelada, i les propostes de b1n0, Arnau Obiols, XY, Zb·Yu·Ra, Alba Morena, Pere Martínez, Rombo, L’Hereu Escampa, Le Nais, Dani Nel·lo Organ Trio, Miquel Serra, Aiala & Eltornado i Lali BeGood han vist, totes, la llum a Vic per primera vegada.

Aquesta nit Lal’ba, Pupil·les i Delafé y las Flores Azules clouran els concerts de la Plaça Major i, per la seva banda, Roba Estesa i 31 Fam ho faran a l’escenari El Sucre Estrella DAMM. Diego Martez i Gatica tocaran al Casino per la tarda, i la Plaça dels Màrtirs acollirà la semifinal del concurs Sona 9 amb l’actuació dels guanyadors de l’any passat, Dan Peralbo i el Comboi.

La cobertura del MMVV s’ha dut a terme per part d’una setantena de mitjans de comunicació que han acreditat un total de 120 periodistes, donant el tret de sortida a la tardor musical de Catalunya.

Compartir