Julieta, Ginestà i Los Mambo Jambo Arkestra, a la Plaça Major, i Lildami i Tesa a El Sucre, van tancar la 35a edició del Mercat

19/09/2023
1418

La pluja intensa de la tarda del divendres va fer endarrerir la programació de la Plaça Major i de la Plaça dels Màrtirs, permetent així que tots els concerts es poguessin celebrar. La climatologia va influïr en la presència de públic en aquests espais però segons avançava la nit es va anat animant.

La majoria dels concerts de L’Atlàntida, sota cobert, van mantenir un nivell d’aforament prop del 90% i amb les entrades exhaurides en els concerts de La Ludwig Band, Clara Peya, Meritxell Neddermann, The Gramophone Allstars Big Band i Bru Ferri. Extraordinària la preestrena de Clara Peya amb una posada en escena cuidada i detallista, que va rebre una forta ovació del públic després de cadascuna de les cançons que va interpretar del seu nou disc Corsé.

En la programació de dissabte, i encara a la zona de L’Atlàntida, van tenir lloc dues estrenes per a públic familiar. 2princesesbarbudes va presentar el seu darrer disc Som i Serem a l’escenari del Teatre de L’Atlàntida i ho va fer amb el 100% de l’aforament ple. Xiula va portar a l’escenari de La Carpa i per primera vegada davant del públic Babynova, el seu darrer projecte discogràfic que aviat veurà la llum. El concert de Xiula va comptar amb interpretació de llengua de signes catalana, motxilles vibratòries i bucle magnètic.

El Casino va acollir dissabte tres concerts d’artistes internacionals que es van poder veure aquests dies a L’Atlàntida en el marc de la programació per a professionals i que d’aquesta manera van poder donar a conèixer la seva proposta artística al públic general. Aquests van ser els concerts de KakawaCata Raybaud Meral Polat Trio.

Dissabte, darrer dia del Mercat de Música Viva de Vic, els escenaris de Plaça Major Vera i El Sucre Estrella DAMM van ser protagonistes i van acolliran els últims concerts d’aquesta edició. JulietaGinestà i Los Mambo Jambo Arkestra, amb estrena del seu nou projecte discogràfic, van actuaraa l’emblemàtica Plaça Major, i Lildami i la valenciana Tesa ho van fer a El Sucre.

La programació OFF del Mercat a la Plaça dels Màrtirs va comptar la tarda de dissabte amb els concerts d’Oxígen, Iglú i Rokyo, semifinalistes del concurs Sona9 d’aquest any, i el grup Figa Flawas, guanyadors del concurs de la passada edició.

A l’Orfeó de Vic va tenir lloc una de les activitats paral·leles del Mercat, un “Maridatge Enomusical” que va exhaurir les entrades i que va comptar amb les actuacions de Sara Terraza, Ju i Albert Lax, i que va estar organitzat per la comunitat de cultura TresC.

Músics al carrer, exposicions de fotografies i la Fira del Disc van seguir omplint de gent el cap de setmana més musical.

Compartir