Lactium, festa de del formatge català 2023

22 i 23 d'abril al Parc Jaume Balmes de Vic

 

Horaris:

Dissabte de 10h a 14h i de 16h a 21h

Diumenge de 10h a 14h i de 16h a 20h


Accés gratuït

 

Lactium, festa del formatge català ofereix al visitant un espai amb la participació de formatgeries artesanes de Catalunya i un potent programa d'activitats entorn al sector de la llet i el formatge artesà. 

Aquest any una rosa, un llibre i un formatge artesà i català. Els dies 22 i 23 d'abril, el Parc Jaume Balmes de la ciutat de Vic acollirà la 15a edició de Lactium, la festa del formatge català, amb degustació i venda al tall de formatges i productes alimentaris excel·lents i un potent programa d'activitats gastronòmiques i familiars, coincidint amb una data assenyalada al calendari català: la Diada de Sant Jordi. Una cita obligatòria per a tots els amants del formatge.

Lactium reunirà 30 formatgeries artesanes i 15 amics del formatge amb productes agroalimentaris artesans i de qualitat (conserves, vi, pans, cervesa artesana...). A banda de l'espai comercial i expositiu, Lactium oferirà un conjunt de propostes festives i divulgatives distribuïdes entre:

L'Aula del formatge Bonpreu i Esclat, l'espai de tast i divulgació de la cultura i els valors del formatge, on enguany tindrà un paper important la cultura.

El TxisArts, l’escenari amb música en directe i espectacles familiars.

El TxisBar-Gastroteca, l’espai de degustació amb taules de formatges per compartir i gaudir en companyia.

Un any més hi haurà la proposta gastronòmica #PlatLactium, amb la participació dels col·lectius Osona Cuina i Osona Terra i impulsada per Fet a Osona, amb 15 establiments adherits que oferiran del 6 al 23 d’abril plats elaborats amb formatges artesans de la comarca d’Osona.

Com a novetat, Lactium incorpora el Premi Millor Pastís de Formatge Català amb la finalitat de reconèixer el Millor Pastís de Formatge elaborat a Catalunya per un establiment professional, i també per incentivar l’ús de formatge català i artesà en aquesta exitosa recepta.

Lactium segueix apostant per transmetre la cultura i els valors del formatge artesà català, refermar el compromís amb la innovació agroalimentària i la sostenibilitat i fomentar la demanda de formatge artesà i la seva productivitat.

 

Els nostres compromisos són:

Practicar i impulsar les bones pràctiques vers la sostenibilitat en totes les seves dimensions

Divulgar i prescriure la cultura i els valors del formatge artesà català des de 3 àmbits:

*L’impacte al territori: paisatge, biodiversitat, dinamització o emprenedoria rural

*L’univers del formatge: tecnologies, la llet i el bestiar

*El formatge a la taula: el tast i degustació, la conservació

Defensar i promoure la producció artesana i de proximitat agroalimentària i promoure’n la qualitat i la innovació 

 

Més informació a @lactium