LACTIUM, LA FESTA DEL FORMATGE CATALÀ 2024

20 i 21 d'abril

Parc Jaume Balmes 

Horaris

Dissabte de 10h a 14:30h i de 16h a 21h

Diumenge de 10h a 14:30h i de 16h a 20h

ACCÉS GRATUÏT

mapa Lactium 2024

 

Els propers 20 i 21 d’abril, celebrarem una nova edició de Lactium, i ja serà la setzena.

Un any més ho farem al Parc Jaume Balmes de Vic que ja fa 6 edicions que ens acull.

Lactium, és una experiència lúdica, cultural i comercial al voltant del formatge artesà en un dels parcs més bonics de la ciutat just al costat del centre històric.

A Lactium el visitant podrà descobrir, tastar i comprar els millors formatges artesans, en un mercat que reunirà  més de 200 formatges i 40 formatgeries.

També gaudirem de la proposta dels Amics del Formatge, productes agroalimentaris artesans, de qualitat i proximitat en plena sintonia amb els formatges i els valors de Lactium.

Lactium oferirà també un conjunt de propostes festives i divulgatives, per poder gaudir del formatge artesà  en totes les seves dimensions.

Programa general

 

Per segon any, repetirem la convocatòria del Premi Millor Pastís de Formatge Català

 

Un reconeixement al pastís de formatge elaborat amb formatge català i artesà. 

   

Una nova edició del Concurs Lactium Formatges Artesans Catalans 2024

El concurs referent d’àmbit català, que celebrarà la seva quinzena edició, estrenarà direcció,  i a on  podran participar  totes les formatgeries artesanes del país.

 

 

El TxisBar  l’espai de Lactium on  tastar i descobrir de manera lúdica, pedagògica i en bona companyia.

Els formatges presents a Lactium , tallats i servits al moment, per poder-los gaudir al parc Jaume Balmes en companyia d’una copa de vi. 

 
 L' Aula del formatge Bonpreu i Esclat, una carpa que acollirà un programa d’activitats i tastos de caràcter pedagògic al voltant del coneixement de la cultura formatgera, amb la presència d’especialistes, projectes formatgers i amb els formatges artesans com a protagonistes.

 

 

 

 

 

 I per amanir-ho tot plegat, l’espai TxisArts, l’espai més polivalent de Lactium, on hi programarem espectacles familiars,
música en directe i l’entrega de Premis de Concurs Lactium.

 

 


A Lactium, des de fa 16 anys treballem per transmetre la cultura patrimonial i els valors del formatge artesà, refermar el compromís amb la innovació agroalimentària i la sostenibilitat, reconèixer la riquesa i diversitat del món rural i fomentar la demanda de formatge artesà i la seva productivitat.


Més informació a @lactium