La Casa de Pagès

LA CASA DE PAGÈS: Un circuit itinerant per donar a conèixer la vida al camp

L’exterior del recinte firal El Sucre serà l’epicentre de l’activitat ramadera, aquest any, en un format diferent. La Casa de Pagès s’estructura en diverses àrees que constitueixen un circuit itinerant expositiu. El visitant podrà passejar per aquest circuit i veure els diferents animals de granja, la maquinària agrícola, els oficis relacionats amb la vida al camp i a la granja, i molt més.

Malgrat el canvi de format, la Casa de Pagès continuarà fomentant el coneixement de tradicions agrícoles i ramaderes i valors com la preservació del medi ambient, la resiliència, l’esperit de superació i la creativitat.

Aquesta activitat es divideix en quatre apartats:

El camp: s’hi podran observar tres seqüències de maquinària antiga, cedida per l’Associació Tonis Taradell, i la seva evolució fins a la maquinària agrícola actual, la qual exposaran diferents empreses de la comarca.

L’hort: serà un espai dedicat al procés de compostatge i s’hi exposarà la maquinària que s’utilitza als horts i als cultius petits.

El graner: al graner de la nostra Casa de Pagès donarem a conèixer quines són les propietats nutritives dels cereals que es conreen al nostre territori i com s’elaboren els diferents tipus de farines i de pinso destinats al bestiar.

L’estable: s’hi podran veure porcs, vaques de raça frisona, de raça llemosina, de raça bruna i de raça pirinenca, conills, cabres i ovelles.

 

Horaris obertura:

Divendres 26 de 17h a 20h

Dissabte 27 de 10h a 20h

Diumenge 28 de 10h a 20h

Activitat presencial. Accés PRÈVIA INSCRIPCIÓ (visites programades per franges horàries de 45 min.). Inscripció gratuïta.