La Fira a les Escoles

En el marc de la Fira de la Muntanya, s'han programat dues activitats quinze dies abans de la fira, dirigides a l'alumnat de les escoles de la ciutat de Vic

 

Jornada Esportiva de muntanya

 

La primera acció és la Jornada Esportiva de muntanya, una jornada esportiva popular no competitiva per conèixer diferents disciplines vinculades a l’esport outdoor com l’escalada, el ciclisme, el trail o l’orientació.

Amb aquest objectiu, la jornada pretén donar a conèixer la proposta municipal esportiva “Esport Espot”, i apropar als joves de la ciutat la Fira de la Muntanya.

La iniciativa és  possible  gràcies a  la coordinació i la implicació  de  l’àrea  d’Esports, Educació i Fires i Mercats de  l’Ajuntament  de Vic, amb  la  col·laboració de  les diferents  entitats  esportives de  la  ciutat, que hi  aporten el  coneixement  tècnic, de  la mà dels  entrenadors i  el Consell  Esportiu  d'Osona.

Aquesta  activitat es farà a la zona esportiva municipal on un total de 650 alumnes de 2n d’ESO de 7 centres educatius de Vic passaran des de dilluns 30 d’octubre fins el divendres 9 de novembre per la zona esportiva per gaudir dels esports de muntanya!

 

 

A la Natura no deixis Rastre

 

El taller “A la natura no deixis rastre” té la finalitat de conscienciar sobre el respecte a la natura.

Sabíeu que si ens banyem en gorgs o estanys naturals podem perjudicar la fauna que hi viu? I que moltes de les deixalles que generem, fruit de la nostra estada en un entorn natural, tarden mesos o fins i tot anys en degradar-se?

Amb aquesta acció els alumnes reflexionaran sobre els nostres impactes a la natura i aprendran bones pràctiques com respectar els ramats i la fauna de l’entorn natural; la brossa ha de tornar a casa, i molt més!

Una activitat pensada per l’alumnat de segon cicle de primària o ESO que desenvoluparà l’equip d’agents rurals amb la col·laboració de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i la Fundació Kilian Jornet. Hi participaran en total 250 alumnes de diferents escoles de Vic; Vedruna Escorial Vic, Escola Guillem de Mont-rodon, Institut Jaume Callís i Sagrat Cor de Jesús de Vic.